torsdag 7 augusti 2008

Fem snabba frågor till Oskar Appelqvist


1. Är du aldrig ledig Oskar?

Ledig? Varje gång jag sitter vid mina pianon, har en gitarr runt halsen eller håller på med musik på något sätt känner jag mej ledig.
Det är allt körande, packande och roddande som är jobbigt.

2. Vilka har du spelat
med i sommar?

Det har blivit några gig med Caj Karlsson, har varit på Östersjöfestivalen och spelat med vårt rockband Kentucky Fried Children sen har det blivit några gig med bluesbandet Per & The Ouagadougou Blues Quartet. Jag hade dessutom en fantastisk kväll med mr Hempo Hildén och hans Hempoland.

3. Det ryktas om nya låtar inför spelningen den 15:e augusti. Är detta något du vill prata om?
Narturligtvis blir det nya låtar. Hade varit roligt om det kom in lite önskemål på soulklassiker som folk vill höra. Sist vi spelade repade vi in We Can Work It Out på begäran.

4. Berätta något vi inte visste om dig?
Jag har en gång i tiden haft säkert 20-30 kasettband med Roland Cedermark.... det var så eländet började, dragspel, Roland och "den första gång jag såg dej" ..... ha ha ha

5. Robin tvingades välja världens tre bästa låtar men ballade ur och bad att få återkomma. Om jag tvingar dig att namnge tre av världens bästa skivor. Vad säger du då?
Jag äger säkert 500 plattor och alla är mina favoriter men om du tvingar mig attvälja så blir det nog Donny Hathaway - Live ... Fantastisk sångare och pianist. Detta är hans absolut bästa platta som är inspelad live 1972 .
Aretha Franklin - Live At Filmore West ... En skiva som följt med mej sen jag var liten och lyssnade på pappas plattor i vinylbacken. Detta är den absolut bästa soul platta någonsin, Billy Preston på orgel, Ray Charles på piano, King Curtis på sax , ja!! alla "dom stora" på samma platta.
Ray Charles - Modern Sounds in Country and Western Music ... Ray är min husgud! En av dom första plattorna han gjorde efter Atlantic..... Om " Live At Filmore West" är den bästa soulplattan någonsin så är "Modern Sounds in Country and Western Music" nummer 2.

2 kommentarer:

Johan sa...

Vet inte om det är en klassiker men jag har alltid älskat Chaka Khan & Papillion!! En underbar låt från the 80's som ni hade förvaltat suveränt!!
//Johan Esseen

Jens sa...

Tackar för "we can work it out" sist!
Drar till med nya spår.
Billy ocean´s gamla örhänge "Love really hurts without you" får ju vem som helst att dansa.
Och Frankie Miller´s "Take good care of yourself" är ju ett måste till rödtjut och grillat...
/ Jens.